Foredrag

Foredragene gennemføres som udgangspunkt via University College Lillebælt, Efter og Videreuddannelsen, og de kan tilrettelægges efter deltagernes behov og ønsker.

 1. Anerkendelse i undervisning og læring
  Et foredrag med udgangspunkt i en anerkendende tilgang (jvf bogen Fantastiske forbindelser). Der inddrages anerkendende, relationel teori og praksis fra Peter Lang, Daniel Stern, Maria Aarts Jan Tønnesvang, Jesper Juul m. fl.
 2. PUMA -Pædagogisk udredning af kompetencer/ styrkesider. Hvordan kan vi med det pædagogiske udredningsmateriale PUMA, skabe nye handlemuligheder på et anerkendende grundlag? Silkeborg kommune valgte at købe materialet til samtlige lærere og pædagoger i hele kommunen i forbindelse med et Inklusionsprojekt og lade samtlige få undervisning ud fra dette materiale. Måske kunne det også være relevant og inspirerende for jer?
 3. Hukommelse og strategier 
  Hvordan lærer og husker vi? Hvordan konstruerer vi vores viden i feltet mellem samspil og individuelle forståelser?
  Socialkonstruktionistiske og psykologiske teorier om hukommelse. Teorier og eksempler. Der afprøves konkrete øvelser kombineret med relevant teori
  (Se evt. artiklen om hukommelse under download)
 4. Pædagogisk udvikling på baggrund af Daniel Sterns forskning om barnets interpersonelle verden
  (Se artikel om konferencen Relationer og pædagogik) Marte Meo-metoden og social konstruktivistisk pædagogik indgår som redskaber
 5. Pædagogisk supervision på et anerkendende grundlag
  Supervision på et systemisk konstruktionistisk grundlag, med fokus på det der virker og de evner og muligheder, der kan uddrages af samspillet i de relevante systemer og relationer. Se diverse artikler.

Henvendelse pr. mail om andre emner er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


fem − = 3


*